+389 70 343 006
Нема залиха

Elea Creta Extra Virgin маслиново масло 3л

2.800,00 ден


Оцена :

Категории : Маслиново масло

Краток опис :

Опис :

Ладно цедено маслиново масло, со ниска киселост до максимум 0.5% која го гарантизира и карактеризира ладно цедениот (EXTRA VIRGIN) маслинов зејтин; произведен исклучиво од сортите “Koroneiki” и “Psilolia” кои се одгледуваат и се наменети само за производство на ладно цедено маслиново масло. Има златножолта боја со маслинова нијанаса и интензивен овошен (маслинов) вкус на свеж плод, оние со подобар “нос“ ќе го осетат и мирисот на природата на пролет.

Ви нудиме загарантиран и постојан квалитет - секогаш свежо

Хранете го Вашето срце и крвни садови со високо квалитетен маслинов зејтин од Крит. Маслото е богато со витамин Е и А и незаситени масни киселини кои лесно се абсорбираат во дигестивниот тракт и имаат благотворно дејство на сите органи во телото. Покрај тоа содржи и полифеноли, антиоксиданси кои ретко се среќаваат во исхраната.
Се консумира свежо и во готвени јадења. Идеално е за подготовка на преливи за свежи салати.

Изработено од ИнОне