+389 70 343 006
Нема залиха

Oro Estate Extra Virgin маслиново масло 500мл

650,00 ден


Оцена :

Категории : Маслиново масло

Краток опис :

500мл

Опис :

Извозник: ЕЛЕА ГЕА С.А., Скура Лакониа 23100, Република Грција

Потекло: Европска Унија, Република Грција
Увозник: АКВАМАР-ШМУД ДООЕЛ увоз-извоз, ул. Скоевска 60б Скопје, Р.С.М, +389 70 343 006

Состав: Ладно цедено маслиново масло со супериорен квалитет, произведен од сортата “Koroneiki” исклучиво само со механички третман.


Олеинска киселост максимум 0,8%

Прехранбени вредностина 100мл.**Д.П.Д
Енергија824kcal/3389kj41%
Протеини00%
Вкупно јаглени хидрати00%
Масти91,6гр.131%
 Заситени14,5гр.79%
 Мононезаситени70,9гр. 
 Полинезаситени6,2гр. 
 Сол00%

Препорачана доза за просечен возрасен 8400kJ/2000kcal
Пероксидна вредност: макс. 20m EqO2/Kg
Восок макс. 150mg/Kg
Ултравиолетова абсорпција К270 max. 0,2 K232 max. 2,5 Delta-K max 0,01

Произведено и спакувано во “ЕЛЕА ГЕА” Скура Лакониа 23100- Грција

Да се чува на ладно и темно место.

Изработено од ИнОне