+389 70 343 006

ЗА НАС

АКВАМАР-ШМУД ДООЕЛ работи од 2012 година. Го снабдува македонскиот пазар со квалитетно ладно цедено маслиново масло, маслинки и балзамико оцет. Маслото е од Крит и од Пелопонес, додека маслинките се од Пелопонез регионот Спарта.

Контакт

Kвалитетно ладно цедено маслиново масло, маслинки и балсамико

Кон производите

Позитивните особини на маслинките и екстра девственото маслиново масло

Позитивните особини од маслинките и екстра девтвеното маслиново масло се бројни и се движат од борба против дијабетес до борба против депресија. Всушност, маслинките и екстра девственото маслиново масло се добар извор на аминокиселини, витамин Е и ги содржат витамините А и К, железо, калциум, магнезиум и калиум.

Присутноста на сите овие витамини и минерали значи дека маслинките и екстра девственото маслиново масло се одлични за очите, кожата, коските, за здравјето на клетките, како и за разни функции на имунолошкиот систем.

Истражувањата покажаа дека луѓето кои дневно користат по две лажици екстра девствено масло покажуваат помала оксидација на лошиот холестерол и повисоко ниво на антиоксиданси во крвта (посебно витамин Е и феноли). Екстра девственото маслиново масло Elea Creta се добива од првото “ладно“ цедење, пресување на маслинките.

Но запомнете, не можете нездравата храна да ја направите поздрава со едноставно додавање на маслиново масло во нејзе!

Контакт

Адреса

Скоевска 60-б, Скопје, Македонија

Телефон

+389 70 343 006

Се вчитува...
Дојде до грешка. Ве молиме обидете се повторно.
Вашата порака е испратена. Ви благодариме!